Meer tijd, plezier en voldoening in het spreekuur.

Gratis eboek Huisarts In De Knoop nu beschikbaar.  

Als huisarts ga je in de zorg werken omdat je van betekenis wilt zijn. Maar in de praktijk raak je snel in de knoop van alle tegengestelde belangen en verwachtingen die je in 10 minuten moet gladstrijken. Terwijl de volgende patiënt alweer wacht. De moed zakt in je schoenen en het einde van de dag is nog lang niet in zicht. Werken in de zorg zou toch voldoening geven?

Lees Huisarts In De Knoop en ontdek hoe Anders Luisteren je uit deze knoop haalt!

Van huisartsen, voor huisartsen.

Er is veel interesse in Anders Luisteren en verschijnen op de cover van het ledenblad van de LHV is een hele eer!
Ook wordt Anders Luisteren nu als geaccrediteerde training aangeboden bij de LHV Academie.

LHV Training: Anders Luisteren in de spreekkamer

Anders Luisteren op de cover van LHV Magazine "De Dokter" uit december 2022 - link

Huisarts In De Knoop in vogelvlucht

Door een huisarts.

Huisarts In De Knoop is geschreven door huisarts Indra Wamelink om het plezier van Anders Luisteren te delen met collega's.

Getoetst in de praktijk.

Anders Luisteren bespaart jezelf en je patiënten 66% tijd in zorg. Terwijl je het plezier in het team en de tevredenheid van patiënten verhoogt. 

Simpele en krachtige aanpak.

Geen ingewikkelde methode, maar een concrete manier om direct toe te passen in je spreekuur.

Meer voldoening en plezier.

We werken hard. Daarom is het zo belangrijk dat je energie krijgt van wat je doet. 

Voldoening voor de huisarts, dankbare patiënt.

Huisarts In De Knoop is ontstaan vanuit een combinatie van 15 jaar ervaring als huisarts en inspiratie vanuit Geweldloze Communicatie en Effectief Leiderschap.
S. Covey duidt de werking van intrinsieke motivatie en M. Rosenberg beschrijft de manier waarop je deze motivatie in jezelf en anderen naar boven haalt.
Dit is vertaald naar het model "Anders Luisteren" zodat het eenvoudig toepasbaar is in de huisartsenpraktijk. Het brengt voldoening voor de huisarts en dankbaarheid van de patiënt.

Het boek is in Huisartsenpraktijk Elise ontwikkeld. Ook zijn de effecten van Anders Luisteren in de praktijk getest. De resultaten stemmen hoopvol: huisartsen zijn meer dan de helft minder tijd kwijt aan zorg voor mensen die vaak komen, terwijl de tevredenheid van patiënten stijgt. Bovendien is het geweldig voor de teamspirit, omdat je ook onderling beter begrijpt hoe je elkaar kunt helpen en versterken. Download het boek en ontdek wat Anders Luisteren voor jouw praktijk kan betekenen.

Wat andere huisartsen zeggen...

Dit boek geeft veel handvaten in het begrip over hoe een consult beter zou kunnen lopen en een betere gezamenlijke aanpak ! Dus voor de opleiding ook echt een aanrader.

Erg interessant zeker in onze achterstandswijk in Eindhoven. Het boekje is makkelijk te lezen en heb t meteen gedeeld met mijn collega’s en intervisie maatjes.

Zeer goed bruikbaar in de huisartsenpraktijk, ik zou er graag mee oefenen in een scholing.

Customers served!

1 +

Years of experience

downloads

Customers served!

1 / 5

Years of experience

waardering

Wil je het boek lezen?

Download het boek gratis

Klik op de button, laat je gegevens achter en krijg direct toegang tot het eboek Huisarts In De Knoop.

Huisarts In De Knoop

Klik op bovenstaande button om het boek in pdf-formaat te downloaden.

EPUB wordt gebruikt in speciale apps zoals Apple Boeken en Google Play Books. Klik hier voor meer informatie.

Over de schrijvers...

Indra Wamelink,
huisarts

"Anders Luisteren brengt mij een vaardigheid om te horen en begrijpen wat iemand probeert te zeggen maar zelf nog niet scherp heeft. Dat scheelt een hoop frustraties en onbegrip in het spreekuur. Te zien hoeveel energie en motivatie er losbarst als de patiënt inzicht heeft in wat voor hem zo ontzettend belangrijk is geeft mij enorm veel plezier en voldoening. Die momenten maken het huisartsenvak zo bijzonder. Die momenten brengt Anders Luisteren."

Bjorn Wamelink, praktijkmanager

"Als je tussen de regels door luistert dan kun je echt iemand verder helpen. Hoewel ik zelf geen huisarts ben, ben ik wel eindverantwoordelijk geweest voor het team in de huisartsenpraktijk. Daardoor heb ik van dichtbij gezien hoe belangrijk het is om soms even uit de zorgstand te gaan en je te richten op wat er eigenlijk gezegd wordt. Dat geeft zoveel energie! Mijn hoop is daarom dat veel meer praktijken kennismaken met Anders Luisteren!"

Marike van Hoeke,
POH-GGZ

"Ik heb met veel plezier gewerkt aan het boek. Door in mijn spreekuur Anders te Luisteren kan ik de hulpvraag heel concreet maken. Dat geeft veel inzicht voor de patiënt. Vaak stoeien ze met behoeftes die al heel lang onder druk staan. Het zo duidelijk verwoorden waar ze naar verlangen zorgt er voor dat ze weer fundament hebben van waaruit ze kunnen werken aan herstel. Ook voor praktijkondersteuners is het dus heel nuttig om Anders te Luisteren."

Meer Tijd Voor De Patiënt

Wil jij Anders Luisteren als interventie voor Meer Tijd Voor Patiënt (MTVDP)?

Laat het je regio-organisatie (RHO) weten!

Wij bieden ondersteuning voor de integratie van Anders Luisteren bij alle medewerkers in je praktijk. Jij mag de kosten en de uren die je hieraan besteedt (incl. LHV training Anders Luisteren in de spreekkamer) declareren in het budget MTVDP.

Deel het plezier met je collega's!

>